Enginyeria Sense Fronteres presenta el segon nivell de l’aplicació CríTICs. El preu de l’abundància.
Enginyeria Sense Fronteres ha llançat aquesta setmana el segon nivell de l’aplicació mòbil per a Android CríTICs. El preu de l’abundància, que afegeix als impactes ambientals provocats per l’extraccio dels minerals emprats en la fabricació d’un telèfon mòbil, tractats en el primer nivell, els impactes socials i econòmics.
CriTICs és una reflexió crítica del cicle de vida d’un mòbil, des de l’extracció de minerals, passant per la manufactura, fins a la poc desenvolupada fase de reciclatge en els nostres temps. L’objectiu de l’aplicació és que cada jugador i jugadora prengui consciència que som part activa del cicle de vida d’un aparell tan comú com el mòbil que tenim a les mans. Aquesta reflexió té la vocació de promoure un consum responsable, denunciant les campanyes insensates que conviden a consumir a un ritme molt per sobre de les nostres necessitats reals.
El joc consisteix en fer combinacions d’elements relacionats de manera directa o indirecta amb l’activitat extractivista per esbrinar els diversos impactes que aquesta provoca tant al territori com a les comunitats afectades. El primer nivell es va centrar en els impactes ambientals, és a dir, l’afectació de l’extracció de minerals en la salut, en el territori i en les poblacions. El segon nivell que es presenta ara es centra en els impactes socials i econòmics, com ara la militarització de les zones d’extracció; les reiterades violacions de drets humans que provoquen aquestes empreses transnacionals, o els impactes que poden tenir els acords comercials com el TTIP.
L’aplicació s’emmarca en la campanya El preu de l’abundància, drets humans a les fosques d’Enginyeria Sense Fronteres, que pretén posar en relleu la insostenibilitat de l’actual model extractivista i de consum de recursos naturals, analitzant i explicant els mecanismes que l’alimenten, intentant incidir en les polítiques públiques i donant suport i participant dels moviments socials que denuncien els seus impactes.
Fins ara l’aplicació es troba disponible en català i castellà, i ja està prevista la seva traducció al gallec i l’euskera que arribarà en les properes setmanes. El codi de l’aplicació serà publicat amb llicència lliure en les properes setmanes per facilitar-ne la seva reproducció i promoure noves iniciatives basades en aquesta idea. Us convidem a fer comentaris i propostes en base a la vostra experiència!
Per a més informació:
Xavi Bonet, 633 49 80 62
Raül Cambeiro, 605 88 44 32
0 comentarios