Clam de la ciutadania per recuperar la Llei 24/2015

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 17 de octubre de 2018

por Enginyeria Sense Fronteres Catalunya

miércoles 17 de octubre de 2018

Clam de la ciutadania per recuperar la Llei 24/2015

No hi ha excuses, Pedro Sánchez! La Llei catalana contra els desnonaments i els talls de subministraments ha d’estar vigent aquest mes d’octubre

Avui el Grup Promotor de la Llei 24/2015 presentem un manifest per exigir la recuperació de la Llei catalana contra els desnonaments i els talls de subministraments. Aquesta Llei va ser impugnada en la part d’habitatge pel PP davant elTribunal Constitucional el maig de 2016 i està suspesa en aquells articles que fan referència a garantir el dret a l’habitatge. Amb 61 desnonaments diaris i Meses d’emergència col·lapsades amb més de 2.000 sol·licitants mentre que les entitats financeres continuen especulant amb l’habitatge, es fa palesa l’urgència de tenir  vigent la Llei 24/2015 en la seva totalitat aquest mateix mes d’octubre.

Com es va demostrar durant els mesos que va estar en aplicació,  és una eina que dona resposta a l’emergència habitacional ja que per una banda obliga als grans tenidors a cedir el seu habitatge buit als municipis per tal que compleixi amb la seva funció social, i per l’altra assegura un lloguer social a les famílies que no han pogut fer front a la seva hipoteca o lloguer, i que estan en risc de perdre la seva llar o ja l’han perduda. Així, la Llei permet ampliar el parc pràcticament inexistent de lloguer social (Catalunya compta amb un parc públic del 2% envers la mitjana europea del 10%).

El manifest compta amb el suport de 50 signants inicials: ajuntaments com Barcelona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicenç dels Horts i Reus, entre d’altres; la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis; Col·legis Professionals, sindicats i entitats del tercer sector com CCOO-Catalunya, UGT-Catalunya,  la Taula Tercer Sector Social, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB i l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets, Col·legi d’educadores socials. I també moviments socials i societat civil organitzada com el Sindicat de Llogateres, Òmnium Cultural, l’ANC, Habitat International Coalition, CONFAVB, Aigua és vida, FAPAC, ILP Renda garantida, Bombers indignats i UGT-Bombers.

És un clam de la ciutadania de Catalunya que la Llei 24/2015 torni a estar vigent de manera urgent. Tenim un ampli suport inicial i sabem que aquest suport precursor s’estendrà a partir d’avui a entitats socials, administracions i a totes les persones de cada poble i ciutat que pateixen la pèrdua de l’habitatge i els talls de submnistraments, i a les que  treballen per atendre les persones en exclusió residencial des de diferents àmbits, perquè saben que així tindríem una eina per acabar amb els desnonaments. La Llei 24/2015 és una llei de totes, és una llei que literalment salva vides i fa evident que davant lleis injustes calen mesures valentes i eines que estiguin a l’alçada de les respostes i solucions que la ciutadania necessita.

El govern de Pedro Sánchez ha de corregir els errors del Partit Popular d’una manera àgil i efectiva. Existeixen nombrosos precedents en què un canvi de govern ha significat la retirada de recursos interposats contra lleis socialment destacades que garanteixen els drets humans a totes les persones. El mateix PSOE, sota la Presidència del Sr. Zapatero, va desistir de com a mínim 21 recursos impulsats pel Partit Popular contra lleis d’Andalusia, Aragó, Catalunya, Astúries, Castella-la Manxa, País Basc i Extremadura; la majoria d’aquestes relacionades amb matèries socials, com l’educació, la sanitat i la seva ordenació, el dret civil i la regulació de l’adopció per part de parelles de fet.

És l’hora de posar el comptador de la vergonya a 0. Catalunya lidera el rànquing dels desnonaments en tot l’Estat. Pedro Sánchez té a les seves mans la potestat de recuperar la nostra Llei i demostrar la seva alçada política fent un pas endavant en la conquesta del dret a l’habitatge. És moment de passar de les paraules als fets.

Existeix una demanda clara i àmplia de recuperar la Llei 24/2015. Avui és possible! Només cal voluntat política.

#VolemLa24

Per llegir el Manifest de suport a la retirada del recurs de la Llei 24/2015 i adherir-t’hi clica l’enllaç 

SUMA’T

Llistat d’adhesions:

Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Sabadell
Ajuntament de Sant Vincenç dels Horts
Ajuntament de Reus
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Ajuntament de Girona
Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Federació de Municipis de Catalunya
Associació Catalana de Municipis
Taula Tercer Sector Social
Comissions Obreres de Catalunya (CCOO)
Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT)
Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB i l’Associació Catalana per la Defensa dels Drets 
Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya
Col·legis Treballadores Socials
Sindicat de Llogateres
Òminum
Assemble Nacional de Catalunya (ANC)
Habitat International Coalition (HiC)
Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC)
Xarxa per la sobirania energetica
Aigua és vida
Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC)
ILP Renda garantida
Bombers indignats i UGT-Bombers
Enginyeria sense Fronteres (ESF)
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Associació Ecoserveis
Tanquem Cies
Iridia
Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS)
La Dinamo fundació d’habitage cooperatiu 
Coordinadora assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya
Federació d’Associacions de Veïnes de Barcelona (FAVB)
Sostre Cívic
Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC)
Grup Impulsor del Parlament Ciutadà
AVV Sagrada Família,
Som Paral·lel
Ciutat Vella No Està En Venda
AVV El Clot-Camp de l’Arpa
Associació de Veïnes i Veïns de l’Òstia
Som Paral·lel

The post Clam de la ciutadania per recuperar la Llei 24/2015 appeared first on ESF.

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.